На Харківщині відбулася конференція НАТО «Жінки-лідери та ключова роль неурядових організацій у зміцненні військово-цивільного співробітництва»

Вівторок, 15 травня 2018, 16:37
Підсумки заходу, який пройшов 15 травня, підбили під час зустрічі заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева та спеціального представника генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Клер Хатчінсон.
На Харківщині відбулася конференція НАТО «Жінки-лідери та ключова роль неурядових організацій у зміцненні військово-цивільного співробітництва»

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

У ході зустрічі Клер Хатчінсон зазначила, що конференція «Жінки-лідери та ключова роль неурядових організацій у зміцненні військово-цивільного співробітництва» була проведена на високому рівні. Вона також підкреслила, що наш регіон не випадково був обраний для проведення заходу, адже Харківщина має помітні успіхи у впровадженні принципів гендерного рівноправ’я.

Представник генерального секретаря НАТО та заступник голови ХОДА обговорили питання імплементації регіонального плану заходів з реалізації «Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року».

«Регіональний план є комплексним та багатовекторним, до його виконання причетні різноманітні установи - державні, силові відомства, представники громадянського суспільства, - розповів Анатолій Бабічев. - План розрахований, у тому числі, на надання підтримки особам, які постраждали внаслідок військового конфлікту, та людям, котрі зазнали дискримінації».

У рамках виконання плану в  області відкрито спеціалізовані заклади для жінок та дівчат, які постраждали від насильства. Зокрема, у лютому 2017 року створено Обласну комунальну установу «Кризовий соціальний центр для жінок», допомогу в якому вже отримали 74 жінки (47 з них звільнилися з місць позбавлення волі, 27 жінок та дітей - постраждали від домашнього насильства).

Як раніше писала «Справжня Варта», раніше Марина Порошенко разом з головою ХОДА Юлією Світличною і народним депутатом України Іриною Луценко провели у Харкові Global Gender Forum

Ключовими темами для обговорення на форумі було обрано сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів, участь жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень.

За словами Марини Порошенко, "питання гендерної рівності – це не просто модний європейський тренд, а й інструмент фінансового процвітання та один з невіддільних чинників побудови безпечного і толерантного суспільства».

comments powered by HyperComments