201 ветеран АТО отримав документи на землю

Понеділок, 21 травня 2018, 12:46
18 травня в Харкові накази на землю отримав 201 ветеран АТО, передає PR-агентство Bagels&Letters.
201 ветеран АТО отримав документи на землю

Зокрема, відповідні документи отримали дружина й мати загиблого солдата Сергія Бризгайло та дружина загиблого капітана, захисника Донецького аеропорту, Івана Литвинова. Ветеранам були видані документи на земельні ділянки за межами населених пунктів. Загалом, за підсумками 2017 року, Харківська область посiла друге місце серед усіх областей України.  

Вдова Івана Литвинова Юлія отримала 12 соток для ведення садівничого господарства у Пісочині, планує посадити там сад, кущі, побудувати невеликий будинок: «У мене двоє дітей. Я думаю, їм це буде корисно і цікаво».  

Чоловік Юлії Іван пішов на війну 3 вересня по призову й загинув через місяць під час боїв за Донецький аеропорт. Наталія Рожок і Тетяна Козловська — дружина й мати загиблого Сергія Бризгайла — отримали документи на ділянки для ведення особистого селянського господарства в Ізюмському районі. 

«Учасники АТО мають першочергове право отримання землі як за законодавством, так і з точки зору моралі і людяності, — наголошував керівник Держгеокадастру Олександр Колотілін, — Сподіваюся, що цей вислів подяки від держави принесе вам хоч дещицю задоволення». 

«Багато хто після демобілізації потребує акліматизації, психологічної допомоги, — розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін, — їм не до земельних ділянок. Хтось відразу занурюється в роботу, в сімейні справи, їм теж не вистачає часу написати заяву, збирати документи. Проте, отримати землю набагато простіше, ніж здається, — В обласному управлінні Держгеокадастру завжди допоможуть, зроблять процедуру максимально простою і швидкою». 

comments powered by HyperComments