На Харківщині стежать за експериментом ЄС та Світового банку щодо підтримки управлінь земельних ресурсів

Середа, 23 травня 2018, 14:05
Співпраця ЄС з Урядом України та Світовим банком створить передумови для ефективного верховенства права та поваги до кожного з власників та користувачів землі.
На Харківщині стежать за експериментом ЄС та Світового банку щодо підтримки управлінь земельних ресурсів

Про це повдомив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі.

Програма підтримки управління земельними ресурсами України в першу чергу реалізуватиметься на Київщині та Миколаївщині. Мова про можливість отримати консультацію, освіту та технічну допомогу для власників сільськгосп земель.

Хюг Мінгареллі висловив приємну схвильованість з приводу великої зацікавленності до програми зі сторони областей, а також співпраці Уряду на різних рівнях.

Харківська область з інтересом стежитиме за пілотними проектами представництва ЄС з нашими колегами, каже правник ГУ Держгеокадастру в Харківській області Костянтин Рибалко.

«Очікуємо, що позитивний досвід, що буде отриманий в ході реалізації двох пілотних проектів в Київському та Миколаївському регіонах відповідно, можна буде масштабувати на інші області, зокрема, на Харківську», - каже він.

Втім юрист зазначає: українським експертам варто буде надати результатам пілотних проектів об’єктивну оцінку, оскільки вони фаховіше розуміються на певних вітчизняних особливостях земельних правовідносин в країни. 

«Дієві кроки наших західних партнерів, спрямовані на надання всебічної допомоги під час земельних реформувань в Україні, звісно, викликають повагу. В обласному управлінні Держгеокадастру вже готові запроваджувати кращі напрацювання як європейських, так само і українських колег», - стверджує Костянтин Рибалко.

comments powered by HyperComments