Харківська область першою погодила антикорупційну програму

Субота, 26 травня 2018, 12:40
Така новина нещодавно пролунала у секторі з питань запобігання та виявлення корупції ХОДА.
Харківська область першою погодила антикорупційну програму

Цю програму свого часу погодили на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції. Вона має на меті запровадити комплексну систему заходів щодо запобігання та протидії корупції в апараті та структурних підрозділах облдержадміністрації. Антикорупційна програма була затверджена за розпорядженням голови ХОДА та спрямована на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як розповів заступник голови ХОДА Марк Беккер, антикорупційна програма в першу чергу повинна визначати основні засади щодо забезпечення та протидії корупції в облдержадміністрації, заходи з їх реалізації, проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності ОДА, а також визначати причини, які їх породжують, та умови, що їм сприяють.

За словами завідувача сектору з питань запобігання корупції апарату ОДА Костянтина Ісаєва, антикорупційна програма також має на меті запроваджувати ефективну внутрішню запобігання корупції в межах реалізації антикорупційної політики, підвищення рівня професійної компетентності та правосвідомості посадових осіб ОДА. Вона має сприяти заходам щодо виявлення конфлікту інтересів та його усунення, здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів, а також забезпечення неухильного виконання посадовими особами ОДА антикорупційного законодавства.

comments powered by HyperComments