Патріарх Єрусалимський вручив Світличній Орден Святогробського братства

Середа, 30 травня 2018, 12:15
Під час свого робочого візити до Ізраїлю губернаторка зустрілася з Патріархом Святого Граду Єрусалиму та всієї Палестини, Сирії, Аравії, всього Зайордання Феофілом ІІІ.
Патріарх Єрусалимський вручив Світличній Орден Святогробського братства

Під час зустрічі значна увага була приділена миру в Україні та створенню єдиної православної помісної церкви. За словами Юлії Світличної, в ході розмови відчувалась підтримка Патріарха в даному аспекті.  

Зокрема, голова ХОДА говорила з Патріархом про ситуацію в Україні у зв’язку з російською агресією, а також про розвиток прикордонної Харківської області. Вона також висловила сподівання, що Патріарх Єрусалимський прийме запрошення Президента України та найближчим часом відвідає Україну. 

Під кінець зустрічі Його Блаженство Феофіл ІІІ вручив Юлії Світличній Орден Святогробського братства. Він підкреслив, що губернаторка багато зробила для загальної користі, а тому було вирішено дати благословення. Також їй вручили документ, у якому позначено, що вона є «хрестоносцем Ордена Православних хрестоносців Гробу Господнього». 

Згодом Світлична написала на своїй сторінці в мережі «Фейсбук», що дуже вдячна Патріарху за приділену увагу та нагородження Орденом «Святогробського братства». За її словами, це було  визнання роботи та успіхів кожного харків’янина. Також голова ХОДА зазначила, що дуже приємним є той факт, що Патріарх щодня молиться за мир в Україні та благополуччя українців. 

comments powered by HyperComments