Харківська область залишається освітньою столицею України — Світлична

Середа, 27 червня 2018, 09:03
За словами голови ХОДА, харківські виші за цей рік закінчує близько 23 тисяч студентів, серед них 2,5 тисячі — громадяни інших країн.
Харківська область залишається освітньою столицею України — Світлична

"Ми не відпускаємо лідерство і звання освітньої столиці України, — розповіла Юлія Світлична, — близько третини іноземців, які здобувають освіту в Україні, навчаються саме в наших вузах. Робимо все, щоб надавати можливості студентству і розвивати університетську науку".  

За її словами, харківські виші були згуртовані в університетський консорціум замість того, щоб конкурувати між собою. Замість консервації історії вони шукають нові можливості, грантові програми та міжнародні проекти, мотивують студентів до нових наукових звершень. Всі активні виші сьогодні увійшли до кооперації з виробництвом і використовують кластерний підхід, який дає можливість реалізовувати ідеї та просувати науку.  

Зокрема, Світлична 26 червня була присутня урочистостях з нагоди отримання дипломів випускниками НТУ «ХПІ». Цього року даний виш випустив майже 2 тисячі студентів, 375 з них отримали дипломи з відзнакою. 

Голова ХОДА зауважила, що НТУ «ХПІ» є одним з найвідоміших вишів України та одним з двох провідних політехнічних закладів. Тому Харківська область може пишатися , великою кількістю якісно підготовлених фахівців, які закінчують саме "ХПІ".  

"Попереду у вас надзвичайно яскраве життя, — підкреслила Світлична, —  перший життєвий іспит ви склали — отримали диплом "Політеху". Якщо впоралися з цим — впораєтеся з усіма випробуваннями. Тому що Харківський "Політех" — це бренд".  

За її словами, для випускників "Політеху" відкриті всі двері. Але від них самих залежить, як ці можливості будуть використані. Тому Світлична побажала випускникам завжди бути в авангарді та використати всі можливості, які відкриваються у житті.  

comments powered by HyperComments