Цього року на Харківщині багато уваги приділяється ремонтам у системі охорони здоров’я — Світлична

Субота, 30 червня 2018, 17:42
Нещодавно Красноградській центральній районній лікарні відкрили гінекологічне відділення, де пройшов капітальний ремонт.
Цього року на Харківщині багато уваги приділяється ремонтам у системі охорони здоров’я — Світлична

Гінекологічне відділення Красноградської центральній районній лікарні розташовується у будівлі хірургічного корпусу закладу.  Цього року за бюджетний кошт області у корпусі проходить капітальний ремонт з утепленням стін. Зараз вже були завершені роботи з утеплення цоколю. Згідно з графіками, ремонт має бути завершеним вересні. 

Гінекологічне відділення лікарні розраховане на 20 ліжок. Там проходять лікування пацієнтки не тільки з Красноградщини, а також із Сахновщинського, Зачепилівського, Кегичівського  районів. З моменту відкриття відділення — а це було у 60-х роках минулого століття — капітальний ремонт не проводився. 

«В цьому році багато уваги приділяємо ремонтам у системі охорони здоров’я, — розповіла голова ХОДА Юлія Світлична, — масштабні роботи проведено в Дергачівській ЦРЛ, капітальні ремонти проходять у Вовчанському, Ізюмському, Нововодолазькому, Богодухівському районах".  

Зокрема, вона зазначила, що у Красноградській лікарні минулого року було відремонтоване пологове відділення. Світлична підкреслила, що зараз робиться все, щоб були створені комфортні умови для народження дітей. У подальшому такі самі умови мають появитися у всіх відділеннях.  

За словами голови ХОДА, за ініціативи Президента особлива увага приділяється зміцненню саме сільської медицини. Є державна підтримка, обласний та місцевий бюджети також можуть спрямовувати кошти на ремонти. Це все завдяки бюджетній децентралізації. 

Також для пологового відділення придбали сучасні апарати штучної вентиляції легень для новонароджених та інше медичне обладнання. Важливою подією для Красноградщини стало й відкриття відділення трансфузіології. Сьогодні для потреб пацієнтів відведено окреме крило хірургічного корпусу з великим холом та світлими кімнатами. А сучасне устаткування дозволяє здійснити процедуру переливання крові з максимальним комфортом. 

comments powered by HyperComments