В харківських вишах мають бути створені комфортні умови для навчання - голова ХОДА

Понеділок, 2 липня 2018, 22:42
Сьогодні в ХОДА відбулася нарада, під час якої були обговорені особливості вступної кампанії 2018 року.
В харківських вишах мають бути створені комфортні умови для навчання - голова ХОДА

За словами Юлія Світличної, нині між областю та Міністерством науки і освіти була налагоджена чітка комунікація. Це дає регіону можливість оперативно та в робочому порядку вирішувати поточні питання. Також більшість питань знаходять розуміння та відповідну реакцію з боку Кабінету міністрів. 

Також голова ХОДА розповіла, що ЗНО на Харківщині в цьому році складали понад 20 тисяч випускників шкіл. За її словами, всі вони є потенційними абітурієнтами. Тому в області мають бути створені комфортні умови для навчання у місцевих вишах як для харківських абітурієнтів, так і мешканців інших міст.   

"Продовжуємо працювати над залученням іноземців до наших вишів - сьогодні в нашому регіоні навчається третина всіх іноземних студентів України», - зазначила Світлична. 

Міністр науки і освіти України Лілія Гриневич розповіла про підготовку до цьогорічної вступної кампанії. За її словами, на даний момент зареєстровано вже майже 10 тисяч електронних кабінетів абітурієнтів. 

"Ми збільшили потужності наших серверів, тож труднощів, які були в минулому році, в цьому не буде, - зазначила міністр, - електронна база з цього року нарешті є власністю держави, ми сертифікували збереження персональних даних. Це може уповільнювати перший контакт абітурієнта з системою, коли він завантажуватиме свої дані. Але потім жодних проблем не виникне". 

Міністр також розповіла, що кожний абітурієнт зможе подати заяву на 4 спеціальності. У сумі залишається всього 7 заяв. При вступі зараховуватимуться сертифікати за три роки: 2016, 2017 та 2018. Також були скореговані регіональні коефіцієнти, які роблять більш привабливими виші в різних містах у порівнянні з Києвом. Крім того, збільшили коефіцієнт для сільських мешканців при вступі на аграрні спеціальності. 

Також під час наради були обговорені запропоновані Міністерством науки і освіти зміни до системи фінансування вишів, які передбачають укрупнення закладів та зменшення мережі маленьких вишів. 

comments powered by HyperComments