Харківщина отримала 73 мільйони субвенції на впровадження Нової школи

Юлія Гуш  |  Середа, 18 липня 2018, 13:13
Зокрема, ці кошти підуть і на підвищення кваліфікації педагогів, і на закупівлю нового обладнання.
Харківщина отримала 73 мільйони субвенції на впровадження Нової школи

На сьогоднішній день в Харківській області впроваджується концепція Нової школи. За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, у поточному році 73 мільйони гривень субвенції було виділено з державного бюджету на підготовку Нової школи в регіоні. За його словами, ці кошти підуть на підвищення кваліфікації педагогів, закупівлю сучасного комп‘ютерного обкладання та нових меблів. Всі гроші були пропорційно розділені між містами та районами області. Наприклад, Харків отримав 23 мільйони на оновлення матеріально-технічної бази.

«Ви знаєте, що нарешті стартує Нова українська школа, – розповів Анатолій Бабічев, – не як експеримент, не як пілотний проект в окремих школах. Всі першокласники будуть навчатися за новою концепцією. Це дуже багато чого вимагає від влади, від органів управління освітою, від батьків, від учителів. Тому що нова українська школа – це не лише назва, це нова сутність навчального процесу».

Зокрема, заступник голови ХОДА зазначив, що Нова школа також передбачає створення нового середовища, де діти могли б навчатися з комфортом. На сьогоднішній день з 1600 навчальних закладів 1090 вже готові до початку учбового року. Всі ремонтні роботи там були завершені. Цього року з бюджетів усіх рівнів було виділено 392 мільйони гривень на проведення ремонтних робіт.

З 1 вересня значно збільшиться кількість опорних шкіл, буде продовжено роботу щодо комп‘ютеризації навчальних закладів та забезпечення їх сучасними засобами навчання. Зокрема, до 1 вересня вдалося закупити 14 нових шкільних автобусів. Як підкреслив Бабічев, область дуже активно, відповідно до затверджених графіків, справляється з підготовкою до нового навчального року.

comments powered by HyperComments