Харківські ветерани отримали земельні ділянки до Дня Незалежності

Четвер, 23 серпня 2018, 18:38
Сьогодні учасникам ООС та родинам загиблих військових видали документи на земельні ділянки
Харківські ветерани отримали земельні ділянки до Дня Незалежності

Всього було вручено 156 наказів про передачу у власність земельних ділянок для сільськогосподарського призначення в Чугуївському, Вовчанському та Харківському районах. Додатково було видано 38 дозволів на розробку проектів на садівництво. Їх отримали ветерани військових дій на Донбасі та родичі загиблих військових.  

За словами Євгена Оберемка, начальника Говного управління Держгеокадастру у Харківській області, протягом чотирьох років в регіоні було видано 11 106 дозволів на землю. Більша частина учасників АТО уже отримала свої ділянки.  

Під час заходу всі присутні вшанували пам’ять загиблих бійців хвилиною мовчання. Першою людиною, яка отримала документи на землю, була Зоя Попович, чий 32-річний син загинув в зоні АТО. 

“В першу хочу сказати велике спасибі всім, хто турбується про родини загиблих солдатів, —підкресли вона, — за всіх бійців. Щиро бажаю, щоб всі хлопці повернулись додому, до своїх діточок, до своїх матерів... дуже вдячна спілці АТО. Вони дуже допомагають всім. Скільки б не звертався. І ще волонтери. Це, напевне, люди з великої літери”.  

Своїй земельній ділянці радіє Євген Назаренко. Служить він в армії з 2011 року, в зону бойових дій вперше потрапив 2014-го та періодично виконує там завдання. 

“Документи здавали два роки тому, —розповів він, в країні була така ситуація, що зняли видачу цих земель. Але як бачите, свято настало, землю видали. Ділянку я отримав в Старому Салтові, 12 соток. Єдине, поки що рано про щось говорити. Бо там не провели ні газ, ні світло, ні воду. Нічого . Час покаже”.  

comments powered by HyperComments