Горе-матуся «забула» дитину на дитячому майданчику в Харкові

Понеділок, 27 серпня 2018, 23:28
Кинутий напризволяще однорічний малюк із запискою в кишені був знайдений на дитячому майданчику в Харкові.
Горе-матуся «забула» дитину на дитячому майданчику в Харкові

Новина про те, що якась громадянка хотіла залишити свою дворічну дитину на дитячому майданчику, поширилася в соцмережах. За словами авторів повідомлення, в кишені у хлопчика вона залишила записку з даними про дитину: «Це Звягін Ваня. Йому рік і 11 місяців». Також там була написана дата його народження.

Старший інспектор відділу ювенальної превенції в ГУ НП в Харківській області Костянтин Шеремет інформацію підтвердив, повідомивши, хто коли поліція приїхала на місце, горе-матуся вже була поруч зі своїм малюком.

«Її особистість нам відома. Зараз дитина перебуває в лікарні, її життя і здоров'я у безпеці», – повідомив Костянтин Шеремет.

Як з'ясувалося, мати кинутого напризволяще Вані була неподалік – мабуть, не могла вирішити, як їй вчинити. Тут-то її і виявили правоохоронці. Що штовхнуло жінку на антигуманні дії, залишається загадкою. Можливо, вона хотіла кинути дитину, оскільки не могла або не хотіла забезпечувати його матеріально.

Місяць тому в Первомайському мати залишила немовля в колясці під палючим сонцем. Про це в поліцію по телефону повідомила сусідка недбайливої ​​матусі, яку вона частенько помічала в нетверезому стані. При цьому у неї на вихованні знаходяться двоє дітей – віком три місяці і чотири роки, яких вона, за інформацією все тієї ж сусідки, нерідко кидала вдома самих на тривалий час.

Інспектори попрямували з перевіркою за вказаною адресою і жахнулися: жінка жила в напівзруйнованому будинку, який забитий мотлохом. Коляска з тримісячним малюком стояла у дворі під палючим сонцем. Дитина була брудна, голодна і знесилена, а старша дівчинка злякано тулилася до матері, яка перебувала в стані сильного алкогольного сп'яніння.

Діти були госпіталізовані в районну лікарню для повного обстеження. Подальша їх доля вирішується

comments powered by HyperComments