Світлична розповіла про зміни в сфері освіти на Харківщині

Вівторок, 28 серпня 2018, 13:22
28 серпня у ХНУ ім. Каразіна відбувається обласний педагогічний форум.
Світлична розповіла про зміни в сфері освіти на Харківщині

У відкритті форуму взяла участь губернатор Харківської області Юлія Світлична. 

Вона повідомила, що зараз триває реформування сфери освіти в Харківській області та в усій Україні. Вона підкреслила, що ця сфера знаходиться у зоні особливої уваги Президента, на неї виділяється достатньо фінансування. 

На Харківщині 27000 першокласників цього року підуть до "Нової української школи". Держава виконує свої зобов`язання - уряд підтримує та фінансує субвенції. На Харківщині всі заклади з початковими класами (більше 700) перейдуть до нових стандартів. 

Окрім того, Юлія Світлична повідомила, що загальна сума фінансування освіти в регіоні - 10 млрд гривень. І ця сума втричі більше, ніж у 2014 році, а також на 40% більше, ніж торік. 

"А це зарплати вчителів. Це сучасне навчальне обладнання європейського рівня. Це шкільні автобуси. Капітальні ремонти більш ніж у двох сотнях шкіл – від класів до котелень та харчоблоків", - сказала Юлія Світлична.

Говорячи про розбудову системи опорних шкіл в області, Юлія Світлична навела останні дані. Так, з 1 вересня на Харківщині розпочнуть роботу ще 22 опорні заклади. Таким чином, загальну чисельність опорних шкіл у регіоні буде доведено до 44.

"Уже зараз за рівнем комфорту для дітей і педагогів, оснащеністю та якістю освіти опорні школи в районах та містах області перевищують середні стандарти обласного центру (а у Харкові вони традиційно є одними з найвищих у державі)", - наголосила голова ХОДА.

Вона запевнила, що на цьому процес не зупиниться.

"До кінця року три чверті опорних шкіл Харківщини будуть мати сучасні спортивні майданчики. А на початку наступного року відкриємо їх і у решті шкіл", - повідомила керівник області.

comments powered by HyperComments