Ветерани отримають кошти на придбання житла

П'ятниця, 31 серпня 2018, 10:32
Таку допомогу можуть отримати учасники ООС та ветерани війни в Афганістані.
Ветерани отримають кошти на придбання житла

Державна субвенція була розподілена під час сесії обласної ради. Коши будуть передані до районів та міст Харківщини відповідно до затвердженого розподілу. За даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, грошова компенсація для отримання житла, згідно трьом постановам Кабміну,  призначена для таких категорій громадян: 

1. Для сімей загиблих військовослужбовців, смерть яких пов’язана з безпосередньою участю в антитерористичній операції (операції об'єднаних сил). На даний момент можливість придбати житло отримають 6 таких сімей з Харківської області. Також кошти надійдуть 5 особам з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з-поміж військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції (ООС). 

2. Для осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з-поміж учасників бойових дій на території інших держав (таких отримувачів в області - 41). 

3. Для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та мають статус учасника бойових дій (з-поміж учасників антитерористичної операції (ООС)). На даний момент з цієї категорії громадян кошти на придбання житла на Харківщині отримають 9 осіб. 

Нагааємо, що депутати облради прийняли рішення виділити з бюджету Харківської області додаткові кошти на оздоровлення ветеранів, людей з інвалідністю та осіб, на яких поширюються закони «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

 

comments powered by HyperComments