Світлична та Гройсман на Лозівському ковальсько-механічному заводі обговорили перспективи машинобудування

П'ятниця, 31 серпня 2018, 14:29
31 серпня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та губернатор Харківської області Юлія Світлична ознайомилися з роботою цехів випуску оборонної продукції та сільгосптехніки Лозівського КМЗ.
Світлична та Гройсман на Лозівському ковальсько-механічному заводі обговорили перспективи машинобудування

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Володимир Гройсман повідомив, що Лозівський ковальстко-механічний завод, як і підприємства Харківщини загалом, відіграють важливу роль у розвитку вітчизняної економіки. Він повідомив, що зростання економіки, як одне з першочергових завдань, вирішується, у тому числі, завдяки таким підприємтвам. І завод матиме підтримку уряду. 

За словами губернатора Харківської областіі Юлії Світличної, машинобудування є вагомою галуззю регіону, яка приносить великий прибуток. Для обласної влади збільшення виробництва та повне завантаження підприємств є важливим питанням. 

"Галузь дає до 45% всього прибутку. На промисловості зайнято біля 150 тисяч робітників. Тому для нас завантаження підприємств, збільшення виробництва та створення нових робочих місць – надзвичайно важливі питання, - підкреслила керівник області. - Тому робимо все, щоб у співпраці з Кабінетом міністрів та керівництвом держави сприяти розвитку виробництво та зміцнювати соціальні гарантії".

Так, за словами Юлії Світличної, заробітна платня на Лозівському КМЗ зросте до кінця року на 20%. Зараз вона в середньому становить 6700 грн.

Також голова області відзначила, що сьогодні в державі розробляються програми, мета яких - стимулювати виробництво. Зокрема, урядом запроваджено механізми компенсацій.

"У Харківській області цей механізм працює на тракторному заводі, де аграрії можуть купувати якісну продукцію за гарною ціною, при цьому ще й отримувати компенсацію. Це гарний стимул для підприємств", - зазначила Юлія Світлична.

Нагадаємо, Харківщина завершила 2017 рік з індексом зростання промислового виробництва 106,1%. Головною експортною галуззю є виробництво готових харчових продуктів. Найбільшу генерацію прибутку демонструє машинобудування, за рахунок, у першу чергу, внутрішнього ринку. Ще один з позитивних підсумків року - в Харківській області формується кластер енергомашинобудування: тут функціонують підприємства, які створюють повний цикл, від створення проектів до виробництва турбін та монтажу.

comments powered by HyperComments