Харківщина завершила 2017 рік з індексом зростання промислового виробництва 106,1%

Понеділок, 26 лютого 2018, 17:32
Це найкращий показник за останні 10 років.
Харківщина завершила 2017 рік з індексом зростання промислового виробництва 106,1%

Про це під час  засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов, передає пре-служба ХОДА. 

Головувала на заході губернатор Харківщини Юлія Світлична. 

Повідомляється також, що індекс зростання промислового виробництва у регіоні зростає протягом останніх двох років, і це - найкращий результат серед усіх індустріальних областей країни.

Головною експортною галуззю є виробництво готових харчових продуктів. Найбільшу генерацію прибутку демонструє машинобудування, за рахунок, у першу чергу, внутрішнього ринку. Ще один з позитивних підсумків року - в Харківській області формується кластер енергомашинобудування: тут функціонують підприємства, які створюють повний цикл, від створення проектів до виробництва турбін та монтажу.

"Фінансовий результат роботи підприємств області склав 4,3 млрд грн, що майже у 10 разів більше у порівнянні з 2016 роком", - зазначив Олександр Лукашов.

Такі показники дозволили виконати та перевиконати ключові прогнозні показники Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2017 рік.

"У рамках виконання програми в області було збудовано та відремонтовано 173 великі об’єкти національного і регіонального значення. В цілому за рік реалізовано близько 500 інфраструктурних проектів", - розповів заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин.

Раніше ми повідомляли, що за рік у промисловості Харківщини було створено три тисячі робочих місць. «У Харківській області велика кількість промислових підприємств – понад 600, кожен третій житель регіону зайнятий у промисловості. Тому ми приділяємо особливу увагу її розвитку. І маємо в цьому підтримку Президента та Кабінету міністрів України», - наголосила Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments