До 30-ї річниці Літмузею до Харкова завітають Юрій Андрухович та Тарас Прохасько

Четвер, 13 вересня 2018, 17:11
Під час святкування річниці на території Літературного музею відбудеться ціла низка культурних та розважальних подій.
До 30-ї річниці Літмузею до Харкова завітають Юрій Андрухович та Тарас Прохасько

15 вересня Харківській літературний музей відзначатиме свою 30-ту річницю. На цей день з 10 ранку по 22 годину вечора запланована ціла низка літературних подій, які будуть цікаві для людей будь-якого віку. Своєрідною «родзинкою» ювілею стануть зустрічі з відомими письменниками – Юрієм Андруховичем, Тарасом Прохаськом, Максом Кідруком, Олегом Коцаревим, Банди Шолтесом.

Програма святкування буде поділена на різні блоки під умовними назвами на зразок «ЛІТература і ПРОблеми», «ЛІТература і ПРОпаганда», «ЛІТература ПРО радість читання», «ЛІТератори ПРО» тощо. В їх межах будуть проходити різноманітні презентації, читання, зустрічі, лекції, майстер-класи і не тільки. Словом, вибір тут буде досить широким, і будь-який відвідувач зможе обрати заняття до смаку.

«Будемо створювати простір для спілкування, простір для появи креативних ідей, в який залучені всі наші співробітники та відвідувачі різного віку та різних соціальних груп – зазначила Тетяна Трофименко, співробітниця Літмузею.

За її словами, під час ювілею знайдеться час поговорити і про актуальні проблеми та тенденції. Наприклад, відбудеться дискусія «Укрлітра: шкільна програма & школярі» за участі учнів старших класів, учителів, представників Департаменту освіти. Також пройде лекція Зураба Аласанії для підлітків «Критичне мислення замість кретинського споживання». Там школярам розкажуть, як можна не втрачати критичного мислення в час інформаційних технологій.

Не обійдуть увагою в цей день і дітей. До їх уваги – освітні програми, ігри, читання. Зокрема, на цей день заплановані програми, присвячені дитячій літературі.

«Програми присвячені дитячим книжкам, – розповіла Наталія Руденко, – це «Пригоди Пінокіо», «Хронічки Нарнії» та «Світ фентезі». Вони будуть в себе включати огляд цих книжок, ну і наші «фішки» – інтерактивні ігри».

Докладніше про святкування річниці Літературного музею.

comments powered by HyperComments