В Харкові ветерани АТО нагадали міськраді про своє право на землю

Юлія Гуш  |  Середа, 17 жовтня 2018, 12:07
Учасники пікету виступили з вимогою забезпечити їх право на виділення земельних ділянок.
В Харкові ветерани АТО нагадали міськраді про своє право на землю

Сьогодні, 17 жовтня під стінам міської ради відбувся пікет за участі ветеранів АТО, які виступили з вимогою забезпечити їх право на земельні ділянки. До цього, як розповів Віктор Волчалюк, голова Київського районного осередку ХОО «Спілка ветеранів АТО», на сайті міськради була опублікована петиція про надання земельних ділянок, яка зібрала близько 5 тисяч підписів.  

«Від міської влади ми вимагаємо почути нас, – розповів він, – в петиції ми ставимо питання, що без уваги залишилися сім‘ї учасників АТО, які загинули в результаті виконання конституційного обов’язку стосовно захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. В другу чергу, для осіб, які отримали інвалідність при виконанні своїх службових обов’язків».

За словами Віктора Волчалюка, коли петиція набрала необхідну кількість голосів, міською радою була дана відповідь, згідно якій начебто 130 учасникам бойових дій були надані земельні ділянки.

«Зараз на сесії міської ради я хочу почути кому безпосередньо видавалось, – розповів він, – якщо вона дійсно видавалась. Будемо вимагати в подальшому прозорого розподілу землі учасникам АТО».

Віктор Волчалюк розповів, що на петицію вже була дана офіційна відповідь від міськради. Там, за його словами, не можуть зрозуміти, хто такі сім‘ї загиблих учасників АТО. Також в цій відповіді вказано, що «є ветерани Великої вітчизняної війни, які ще не отримали землю». Але Волчалюк зазначає, що йому відомо тільки про двох таких ветеранів на весь Київський район. Також міськрада заявила, що ще потрібно виділити землю учасникам бойових дій в Афганістані. Віктор Волчалюк в свою чергу додав, що він також є ветераном Афганістану, але до сих пір не отримав землі.  

Зокрема, того ж дня він зміг виступити під час чергової сесії міської ради. Як передали в 057.ua, Віктор Волчалюк також наголосив, що процес виділення землі має стати публічним. Крім того, до нього мають бути залучені члени ветеранських організацій. В мерії заявили, що зібрали представників ветеранських організацій, а також пообіцяли створити робочу групу, куди увійдуть представники «Спілки ветеранів АТО».  

comments powered by HyperComments