Якісні медичні послуги в комфортних умовах: На Харківщині мають побудувати 50 нових амбулаторій

Четвер, 18 жовтня 2018, 15:11
У восьми районах регіону будівництво вже розпочато.
Якісні медичні послуги в комфортних умовах: На Харківщині мають побудувати 50 нових амбулаторій

Як повідомляє прес-служба ХОДА, про це під час брифінгу сказав віце-губернатор Харківщини Михайло Черняк.

За його інформацією, загалом у регіоні мають побудувати 50 нових амбулаторій. Роботи по 30 з них вже розпочаті. По решті почнуться наступного року.

«По 27 вже підписані договори та проведені тендерні процедури. Будівельні роботи розпочаті на 11 об’єктах у Балаклійському, Валківському, Дергачівському, Зачепилівському, Красноградському, Харківському районах, смт Краснокутську та м. Куп’янську. По трьох амбулаторіях протягом тижня завершаться конкурсні процедури, - сказав Михайло Черняк.  – Ініціатива Президента України Петра Порошенка щодо будівництва амбулаторій – питання принципове та важливе. Виконання цього завдання контролюється особисто головою ХОДА Юлією Світличною. Люди у селі повинні відчути зміни».

Михайло Черняк також відзначив, що до кінця року по деяких об’єктах основні будівельні роботи будуть завершені. Амбулаторії будуються за типовим проектом, у медичних закладах, окрім основного простору, де пацієнтам надаватимуться послуги, передбачено житло для лікарів. 

«Пацієнт повинен знати, що, прийшовши до будь-якої амбулаторії, він отримає якісні послуги в комфортних умовах», - сказав Михайло Черняк. 

Він також нагадав, що на селекторній нараді з регіонами щодо реалізації реформи сільської медицини Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко відзначив, що Харківська область є одним з лідерів у країні з реалізації проектів будівництва нових амбулаторій.

«Сподіваюсь, що цю динаміку ми втримаємо і будемо до останнього одними з найкращих у реалізації цього проекту», - відзначив заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, 17 жовтня під час під час селекторної наради з регіонами щодо реалізації реформи сільської медицини голова ХОДА  Юлія Світлична доповіла, що з тієї мережі амбулаторій, яку було затверджено для будівництва на Харківщині, в роботі уже знаходяться 30 будівель.

Так, амбулаторія загальної практики - сімейної медицини (з житлом для лікаря) буде побудована в селі Мала Рогань по пров. Покровському, 5б. Уже проведені деякі роботи, зокрема, знесено дерева, виконано вертикальне планування майданчика, зовнішнє водопостачання та водовідведення, розробка котловану під фундамент. Планується, що нова амбулаторія обслуговуватиме майже три тисячі людей.

 

comments powered by HyperComments