Співпраця з театрами в Харківській області надає результати – Світлична

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 11:00
Голова ХОДА зустрілася з учасниками Асоціації театрів опери та балету України.
Співпраця з театрами в Харківській області надає результати – Світлична

Протягом трьох днів у Схід OPERA (Харківському національному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка) відбудеться кілька заходів за участі керівників театрів України та представників Міністерства культури. Захід був організований Асоціацією театрів опери та балету України, до якої входять усі шість опер України.

Юлія Світлична розповіла, що дана асоціація на чолі з Харківщиною має велике значення для розвитку не тільки театрів опери та балету, а й сфери культури. За її словами, відсутність розвитку культури не дасть державі розвиватися. Як зазначила губернаторка, нині приділяється значна увага розвитку культури в регіоні.

«Співпраця з театрами в Харківській області за нашої підтримки надає результати, - сказала Юлія Світлична, – мені надзвичайно приємно, що саме до Харкова ви завітали, щоб обговорити державницькі проблеми та стратегію розвитку. Бажаю вам плідної роботи, взаєморозуміння та напрацювання найкращих практик для того, щоб імплементувати їх у законодавчу базу».

У свою чергу заступник міністра культури України Юрій Рибачук наголосив, що іміджева складова зараз дуже важлива для будь-якого регіону. За його словами, Харківська область з кожним роком стає все біль цікавою та привабливою для України. Як зазначив Рибачук, регіон має великий креативний та інтелектуальний потенціал

Генеральний директор-художній  керівник Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В.Лисенка Олег Оріщенко розповів, що в Харківській області Асоціація театрів опери та балету України збирається вперше. Протягом цих днів  має відбутися  кілька заходів.

Це юридичний семінар, який збере близько півсотні юристів національних закладів Міністерства культури. Вже пройшла зустріч директорів оперних театрів, що входять до Асоціації. А сьогодні відбудеться семінар директорів національних театрів України, де будуть обговорені деякі питання Закону про театри і театральну справу.

comments powered by HyperComments