Сергій Жадан та Харківська школа архітектури збирають кошти для прифронтових медиків

Вівторок, 6 листопада 2018, 13:16
Письменник Сергій Жадан і Харківська школа архітектури ініціюють збір коштів для допомоги медикам у прифронтовій зоні.
Сергій Жадан та Харківська школа архітектури збирають кошти для прифронтових медиків

27 листопада в Харківській школі архітектури пройде благодійний художній аукціон, гроші з якого передадуть волонтерам медичної служби «Ульф», передає PR-аґенція "Bagels & Letters": Їм потрібне обладнання, здатне виявляти внутрішню кровотечу. Це дозволить рятувати життя поранених ще до того, як їх доправлять до шпиталю.

Про подію на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив один із ініціаторів акції письменник Сергій Жадан. Зібрати треба близько 90 000 гривень.

«У нас один портативний апарат УЗІ на два реанімобіля. І життя пораненого може залежати лише від того, яка з двох машин до нього приїде», – Юлія Сідорова та Аліна Михайлова, керівниці добровольчої медичної служби «Ульф» пояснюють, навіщо їм апарат вартістю майже дев’яносто тисяч гривень. – «Він показує внутрішню кровотечу. Чи є вона – бажано перевірити кожного пораненого. Бо бувають випадки, коли солдата відкинуло вибуховою хвилею і зовнішніх ушкоджень у нього жодних, а помер - від внутрішньої кровотечі. За понад рік роботи у нас таких випадків не було. І ми не хочемо, щоб сталися».

За перший рік свого існування медики «Ульфа» вивезли з-під вогню 28 поранених. Служба працює на Авдіївському напрямку та надає медичну допомогу на волонтерських засадах пораненим бійцям і місцевому населенню.

Свої роботи для аукціону надали харківські художники – як "класики", так і студенти Харківської школи архітектури, «за що їм велика подяка», написав Сергій Жадан у своєму пості.

Ті, хто не зможе бути присутнім на заході, але хочуть допомогти, можуть зробити свій благодійний внесок на картку 4731 2191 0299 1134 (Юлія Сідорова) з призначенням платежу «УЛЬФ». Кожен ваш внесок має значення, – нагадують організатори.

comments powered by HyperComments