Харківські піротехніки ліквідували 26 боєприпасів часів Другої світової війни

Неділя, 11 листопада 2018, 13:21
Всього 9 листопада було розміновано 26 боєприпасів, з яких 15 мінометних мін калібру 82 мм в 1 – 50 мм, 9 артснарядів калібру від 45 до 152 мм, а також авіабомба ФАБ-50.
Харківські піротехніки ліквідували 26 боєприпасів часів Другої світової війни

Як повідомляє прес-служба ДСНС України в Харківській області, піротехнічні групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення проводили заходи з розмінування та знешкодження застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, котрі були виявлені у Харківському, Чугуївському, Нововодолазькому, Ізюмському та Балаклійському районах області.

Найбільш кількість боєприпасів (14 одиниць) знаходилась у м. Мерефа. Ще 9 застарілих боєприпасів піротехніки налічили біля с. Кам’янка Ізюмського району, серед яких була і бомба.

Піротехнічні роботи проведені без надзвичайних подій, всі вибухонебезпечні предмети ліквідовані на підривних майданчиках.

Піротехніки ДСНС на місці проведення піротехнічних робіт з місцевими мешканцями проводили роз’яснювальні бесіди щодо дій у разі виявленні підозрілих предметів.

ГУ ДСНС України у Харківській області вкотре нагадує про необхідність дотримуватися правил безпеки при виявлені вибухонебезпечних предметів:

- в жодному разі не чіпати та не переміщувати боєприпаси;

- виявивши їх, огородити місце знахідки та невідкладно зателефонувати до ДСНС за номером «101».

 

 

comments powered by HyperComments