Громади Харківщини – партнери Програми місцевого системного розвитку

Вівторок, 13 листопада 2018, 18:05
Дванадцять об’єднаних територіальних громад Харківської області пройшли конкурсний відбір для навчання і стали партнерами Програми місцевого системного розвитку, що виконується Фондом Східна Європа в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».
Громади Харківщини – партнери Програми місцевого системного розвитку

Протягом року дії Програми представники партнерських об’єднаних територіальних громад отримають інноваційні інструменти управління земельними та іншими ресурсами і вивчать  кращий досвід ефективного їх використання, повідомляє прес-служба облради.

Програмою передбачено декілька напрямків роботи:

для землевпорядників громад - навчання ефективному управлінню земельними ресурсами та користування інформаційною базою обліку наявних земельних ресурсів громади;

для фахівців з економічних питань - навчання зі створення економічного профілю громади та  формування стратегічного бачення розвитку громади;

для керівництва та членів виконкому громад - онлайн-тренінг з управління проектами місцевого розвитку.

Програма передбачає також консультаційну підтримку з розбудови економічного потенціалу на місцях та практичного втілення інвестиційних проектів.

Ключовими задачами в рамках реалізації Програми місцевого системного розвитку є забезпечення вільного доступу мешканцям громади та представникам бізнесу до інформації про наявні в громаді ресурси та  запровадження прозорого механізму їх управління.

Партнерами Програми стали Зачепилівська, Золочівська, Коломацька, Малинівська, Малоданилівська, Мереф’янська, Наталинська, Нововодолазька, Оскільська, Роганська, Старосалтівська  та Чкаловська об’єднані територіальні громади.

Всього Програмою місцевого системного розвитку відібрано 79 партнерських ОТГ з 6 областей України: Харківської, Дніпропетровської, Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької.

comments powered by HyperComments