Світлична та Ярославський поспілкувалися зі студентами університету харчування й торгівлі

Вівторок, 13 листопада 2018, 18:18
Як випускники даного вишу, вони поговорили зі студентами та відповіли на їх запитання.
Світлична та Ярославський поспілкувалися зі студентами університету харчування й торгівлі

За словами ректора ХДУХТ Олександра Черевкова, за роки української незалежності університет випустив понад 30 тисяч спеціалістів та магістрів. Він підкреслив, що випускники працюють тепер не тільки в Україні, а й за кордоном. Зокрема, серед них є професори університетів США, Канади, Ізраїлю, Німеччини. Є багато випускників, які займають посади керівників підприємств та організацій, великого, середнього та малого бізнесу, торгівлі, готельного й ресторанного бізнесу, банків тощо. Багато і політичних діячів.

Юлія Світлична відзначила, що спеціальність «міжнародна економіка», яку вона отримала в стінах ХДУХТ, дійсно стала в пригоді в житті. Адже нині вона, як Віце-президент Конгресу місцевих влад Ради Європи,  має змогу вільно спілкуватися з депутатами різних країн світу та з представниками різних організацій.

«Та навіть перше в історії засідання Моніторингового комітету Ради Європи провели в Україні, – в Харкові, – підкреслила голова ХОДА – майже 120 депутатів з 47 країн світу приїздили сюди – подивитися, що таке Харків, та впевнитися в тому, що Харків – дуже надійне, спокійне, мирне місце, щоб вкладати свої кошти та налагоджувати стосунки. Тож міжнародна економіка стане в пригоді у житті. Раджу вам навчатися добре», - звернулася до студентів керівник області».

Також Юлія Світлична наголосила, що зараз кожен має можливості досягти успіху в житті.

«Упевнена, що кожен, хто без користі відноситься до своєї справи, без користі любить свій рідний край та свою державу, сьогодні може використати можливості й створити умови для того, щоб зміцнити рідну область та країну. Кожен з вас має рівні можливості та рівні стартові умови. Якщо ви вірите в себе, якщо ви кожного дня докладаєте максимум зусиль та працюєте над собою, ви обов’язково досягнете тих результатів або тієї мети, якої прагнете», - запевнила голова ХОДА.

Олександр Ярославський в свою чергу зазначив, що можливостей для кожного на Харківщині чи не найбільше, ніж у інших місцях земної кулі. Зокрема, він разом зі Світличною розповідав про мрії, хобі, улюблену літературу та шкільні предмети, перші публічні виступи тощо. А одним з найпопулярніших запитань, які ставили гостям студенти університету харчування та торгівлі, стало класичне прохання розповісти, як досягти успіху.

«Якщо ви питаєте про рецепт – його немає, - попередила Юлія Світлична. - Але є складові, без яких, на мою думку, неможливо досягти успіху. Це наполегливість, працьовитість. Завжди залишатися людиною. Якщо ти віриш у свою справу, знаєш, для чого ти її робиш, ставиш пріоритети та цілі, ти обов’язково їх досягнеш. Вважаю, що тільки труд, великий труд зможе допомогти досягти того, про що мрієш».

comments powered by HyperComments