На зоопарк гроші є, а на тепло – ні: харків‘яни невдоволені початком опалювального сезону

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 16 листопада 2018, 15:24
Сьогодні в Харкові відбувся пікет, під час якого мешканці міста висловили своє невдоволення холодними домівками.
На зоопарк гроші є, а на тепло – ні: харків‘яни невдоволені початком опалювального сезону

Учасники акції нарікали, що в деяких будинках міста ще не включили опалення, а також висловили своє невдоволення підготовкою до опалювального сезону. Юрист та правозахисник Дмитро Ісін розповів, що його будинку по вулиці Воробйова опалення включили із запізненням в три тижні. При чому, тепло в оселю поступило не з першого разу. За його словами, на вулиці Воробйова ще залишаються будинки за номерами 9 та 11, де ще не увімкнули опалення.  

«На мітинг мене привела незгода з розподіленням міського бюджету, – розповів Дмитро Ісін, – я пропоную більше вкладати (коштів) в інфраструктуру міста, в опалення, дахи водопостачання, а менше – в іміджеві проекти. Вибачте, у нас зоопарк з бюджетом в 2 мільярди і теплові мережі з бюджетом в 140 мільйонів. Це нонсенс. При тому, всім відомо, що мережі не ремонтувалися».

«Минулий опалювальний сезон і початок теперішнього показав, що система колапсує, – підкреслив Дмитро Булах, голова правління «Харківського антикорупційного центру», – ми знаходимося на грані техногенної катастрофи. І тому ми повинні запровадити цільову програму щодо реконструкції тепломереж Харкова. А не, вибачте, програми по всяким «украшатєльствам», де просто закопують гроші в землю і пускають пил в очі нашим громадянам. Замість того, щоб забезпечувати критичну інфраструктуру міста».

Він також зазначив, що аналогічні проблеми існують і в кількох інших містах. Але в Харкові ситуація одна з найгірших. Тому активісти і закликають міськраду розробити стратегію теплопостачання та міську цільову програму щодо реконструкції теплових мереж.

Того дня учасники пікету мали нагоду зустрітися заступником міського голови Андрієм Руденком, з яким вони намагалися дійти до певної згоди. Сам заступник мера не тільки розповів про наявні ремонтні роботи, а й висловив своє невдоволення учасниками пікету.

«В цьому сезоні більше політики, – заявив він, – минулого сезону її було менше. Так, є проблеми. Але такі проблеми є і в стоматологів, і в лікарів, і в спеціалістів інших галузей. Так ми на це не звертаємо уваги. А зараз ми знайдемо крайніх – ХТМ-ів. Та вони працюють вдень та вночі!».

Щодо активістів, які мали нагоду поспілкуватися з Руденком особисто, то результати перемовин їх розчарували.

«Поспілкувалися з Руденко, – розповів Булах, – відповіді майже на жодне питання не почули, на жаль. Він вважає ситуацію, що склалася, штатною. На наш погляд, це велика проблема. Далі будемо рухатися у напрямку промоції створення міської цільової програми для реконструкції тепломереж та зміни ставлення міської влади до міських комунікацій».

Нагадаємо, що сьогодні в Харкові відбувся пікет з приводу відсутності опалення та гарячої води. Всі ці претензії вони висловили поблизу міськради, де зібралося близько 25-30 чоловік. До них ще на початку акції вийшов заступник міського голови Андрій Руденко, який заявив, що щойно було запущене тепло в 23 будинках.

comments powered by HyperComments