У ХОДА обговорили питання запровадження системи раннього втручання

Субота, 17 листопада 2018, 15:35
Участь у засіданні Регіональної консультативної ради 15 листопада взяв заступник голови ХОДА Михайло Черняк.
У ХОДА обговорили питання запровадження системи раннього втручання

«Під час останньої нашої зустрічі ми обговорили всі проблемні питання раннього втручання як частини загальної системи інклюзії»,- зазначив заступник голови ХОДА.

Харківщина - одна з чотирьох областей України, що ввійшли до пілотного проекту Twinning, який реалізується в Україні за підтримки Міністерства соціальної політики з травня 2017 року. Цей проект фінансується Європейським Союзом і з європейської сторони реалізується французькою агенцією міжнародного технічного співробітництва «Експертиз Франс».

Постійний радник проекту Twinning Жан-Елі Малкін, що також був присутній на заході, зазначив, що рівень спеціалістів, які опікуються цим питанням в Харківській області, дуже високий.

«Такого рівня, як у завідувачки відділення психології розвитку Державного підприємства «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України», виконавчого директора Благодійного фонду «Інститут раннього втручання» Ганни Кукурузи, навіть у нас важко знайти, й тому ми дуже раді, що обласна влада її підтримує», - сказав Жан-Елі Малкін.

За словами самої Ганни Кукурузи, основною складовою її вдалої роботи з раннього втручання на Харківщині є підтримка батьків, кваліфіковані спеціалісти та підвищена увага до проблеми з боку обласної влади.

«Ми маємо спеціалістів, але ще не виробили систему раннього втручання, аби вона працювала по всій Харківській області, - зазначила Ганна Кукуруза. - Але за допомогою наших партнерів та їх досвіду, маю надію, що ми вирішимо це питання».

На заході також були присутні батьки, що розповіли про своє бачення раннього втручання.

«Раннє втручання - це не чарівна пігулка, що вилікує вашу дитину, але воно підтримає сім’ю в найтяжчий момент», - сказала представниця батьків Вікторія Пірогова.

comments powered by HyperComments