В місті з‘явилася меморіальна дошка захисникам Українського Харкова

Юлія Гуш  |  Середа, 21 листопада 2018, 12:20
Урочисте відкриття меморіальної дошки відбулося сьогодні в холі ХОДА.
В місті з‘явилася меморіальна дошка захисникам Українського Харкова

Присвячена вона харків‘янам, які встали на захист міста та вберегли його від «російського світу» під час буремних подій 2014 року. Адже вони змогли протистояти місцевим колаборантам та російським загарбникам, які багато чого робили задля дестабілізації ситуації в місті та області.

На заході присутні учасники та активісти харківського Майдану. За їх словами, на таку подію вони чекали давно. Співкоординатор харківського Майдану Володимир Чистилін підкреслив, що така відзнака харківським патріотам є історичною справедливістю. За його словами, вона з’явилася завдяки спільним зусиллям громади.  

“Тепер кожен може прийти та сказати, з тих, то тут був, що "це частина мого життя, частина моїх сил, нервів, крові", – підкреслив Чистилін, – це було дуже важко зробити. Бо це державна установа, режимний об’єкт, було багато юридичних питань. Але там написано “Патріотам, що захистили в 2014 році місто та область від російських загарбників та сепаратистів”.  

Під час заходу учасники Майдану згадували про тодішні події. Вони говорили про те, які шалені зусилля були прикладені для того, щоб відстояти місто та вберегти його від утворення якоїсь там “ХНР”. Вони також висловили подяку всім, хто не побоявся встати на захист Харкова.  
 

 

comments powered by HyperComments