Харків приєднався до Всесвітнього дня проти насильства

Юлія Гуш  |  Субота, 24 листопада 2018, 11:16
Стіни Держпрому були підсвічені оранжевим світлом, щоб нагадати мешканцям міста про проблему насильства.
Харків приєднався до Всесвітнього дня проти насильства

Вчора в Харкові в межах Всесвітньої акції “16 днів активізму проти гендерно обумовленого насильства” відбувся флешмоб. В заході взяли участь представники соціальних служб, які протидіють домашньому та гендерно обумовленому насиллю, представники громадських організацій, посадовці та просто харків’яни різного віку та статі. Даний захід має привернути увагу громадськості до даної проблеми та спонукати її до боротьби з цим згубним явищем.  

“Актуальність цієї акції безперечна, оскільки проблема насильства в рамках кампанії “16 днів проти насильства” не викликає сумнівів, — розповіла Юлія Чернецька, професорка кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Харківської гуманітарно-педагогічної академії, —оскільки проблема є і ми її поки що не вирішуємо. А через ментальні та культурні стереотипи її в основному замовчують. Тому перший крок до розв'язання цієї проблеми — це в голос про неї говорити і зрушувати з місця застарілі стереотипи. Тому ми тут”.  

Костянтин Шеремет, інспектор  відділу ювенальної превенції Національної поліції Харківської області, підкреслив, що боротьба з насильством не буде ефективною без взаємодії всіх ланок суспільства — в тому числі і громадськості. Адже жертви часто бояться чи соромляться розповісти про свої проблеми, у той же час як байдужість оточуючих може привести до трагедії. 

Під час акції будівлю Держпрому засвітили оранжевим світлом, який є символом даної акції. Також учасники флешмобу підняли догори прапорці аналогічної барви. За словами організаторів, саме цей колір символізує відразу до насильства. Аналогічні акції пройшли і в інших містах України. 

comments powered by HyperComments