Під час військового стану права мешканців Харківщини порушені не будуть

Вівторок, 27 листопада 2018, 15:01
За словами представників ХОДА, на даний момент ситуація в області залишається спокійною та керованою.
Під час військового стану права мешканців Харківщини порушені не будуть

Така новина пролунала під час брифінгу з приводу введення на території Харківської області воєнного стану на термін в 30 днів.

Як зазначив Стороженко Сергій, радник голови ХОДА, регіон з перших років війни готувався дати відсіч діям агресора. На даний момент всі підрозділи та частини ЗСУ приведені в стан готовності, СБУ та Національна поліція переведені на посилений варіант несення служби, а прикордонна служба діє відповідно до Закону про захист державного кордону.

Також він зазначив, що обласна влада сприятиме військовим частинам та правоохоронним службам у здійсненні їх законної діяльності. Зокрема, Стороженко підкреслив, що права громадян під час військового стану жодним чином порушені не будуть. Інформація про те, що когось насильно забрали до військкомату, вилучили транспорт, зайняли помешкання він назвав спекуляцією.

«Будь-яких перешкод громадянам у здійсненні їх щоденної діяльності не буде, – підкреслив заступник голови ГУ Національної поліції Харківської області полковник Сергій Чиж, – наряди посилені, безпека дорожнього руху посилена, на в’їздах да виїздах з міст збільшена кількість патрулів та нарядів. Будь- яких перешкод громадянам в місті не буде. Поліція, як сервісний орган, продовжує обслуговувати населення по захисту їх прав та свобод та забезпеченню громадського порядку».

Комендантської години введено не буде. Додаткових документів та посвідчень громадянам носити не потрібно, запевнив Стороженко. Також не будуть під забороною мітинги, збори та публічні акції. Звісно, якщо там не лунають антиукраїнські, антидержавні гасла, заклики про повалення конституційного устрою – тут винні будуть відповідати згідно чинному законодавству. Також, за його словами, обстановка в області зараз спокійна і причин для паніки немає.

Нагадаємо, що вчора Верховна Рада схвалила введення воєнного стану. Таке рішення прийняли депутати на позачерговій сесії 26 листопада. Воєнний стан терміном на 30 діб введено в регіонах, які граничать з РФ.

comments powered by HyperComments