Молоді дизайнери показали своє бачення наукового Харкова

Вівторок, 4 грудня 2018, 15:42
У Харкові стартувала виставка плакатів «Харків науковий. Вчені очима молодих дизайнерів».
Молоді дизайнери показали своє бачення наукового Харкова

Виставка, присвячена сотому ювілею НАНУ, стартувала в «ЄрміловЦентрі» 4 грудня. До експозиції входять плакати, де були втілені художні образи лідерів харківської й української науки. Їх авторами є студенти кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Загалом, в експозицію увійшло більше сотні робіт. На них можна побачити й видатних харківських науковців Національної академії наук України. За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, серед засновників НАН України було три харків’янина. За весь час її існування 25% науковців були родом з Харківської області. Ними було здійснено чимало фундаментальних прикладних відкриттів та досягнень.

Виставка має на меті популяризувати науку серед молоді. Як зазначив ректор ХДАДМ Віктор Даниленко, вона в повній мірі була реалізована під час підготовки проекту. Зокрема, студенти, які працювали над цими плакатами, змогли добре ознайомитися з біографіями зображених там науковців.

Як зазначив голова Північно-східного центру НАН України, академік Володимир Семиноженко, Харків є унікальним містом. За його словами, саме тут народжувались геніальні науковці та митці, а наука та творчість є візитівкою Харківщини.

comments powered by HyperComments