На Харківщині вистачить сховищ, щоб прихистити 2,8 млн осіб

Понеділок, 10 грудня 2018, 16:35
В самому Харкові налічується понад 4000 таких об’єктів.
На Харківщині вистачить сховищ, щоб прихистити 2,8 млн осіб

Про це розповів директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко. Він повідомив, що в Харківській області є достатньо об’єктів, щоб в них могли укритися 2,8 млн осіб. До них відносять метро, переходи, підземні паркінги, підвали будинків, погреби тощо. Загалом, в самому Харкові налічується понад 4000 таких об’єктів, а в регіоні — близько 1000. Починаючи з 2014 року їх приводили до належного стану. За цей час рівень їх готовності підвищився з 27 % до 70%.  

Дані про розташування таких сховищ можуть надати комунальні служби, а також у служби порятунку. Для цього слід зателефонувати номером 101. Як розповів директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов, відповідно до загрози, є існує кілька рівнів оповіщення. За його словами, населення області мають проінформувати стосовно розташування сховищ у випадку відповідної загрози.  

Також він розповів, що зараз обстановка в Харківської області є спокійною. Військовий стан не несе загрози для економічного розвитку регіону. Всі силові структури діють в межах компетенції та в абсолютній координації з іншими структурами. 

comments powered by HyperComments