Члени сімей чотирьох загиблих учасників ООС отримали у власність земельні ділянки на Харківщині

Вівторок, 11 грудня 2018, 12:05
З родинами загиблих учасників ООС зустрівся виконувач обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Василь Саранча.
Члени сімей чотирьох загиблих учасників ООС отримали у власність земельні ділянки на Харківщині

Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної він побажав усім здоров’я, добробуту та мирного неба.

«Земельні наділи отримали: донька Сергія Шевченка, матері Сергія Клюєва та Миколи Білоцерковця, а також батьки Андрія Новака, - зазначив Василь Саранча. - Ми схиляємо голови перед героїзмом та самовідданістю цих хлопців. Їх хоробрість та любов до Батьківщини – гідний приклад усім нам».

Під час зустрічі присутні після хвилини мовчання згадали поіменно кожного бійця:

Шевченко Сергій Павлович, гранатометник 58-ї окремої механізованої бригади, народився 18 травня 1974 року в смт Новопокровці Чугуївського району Харківської області. Загинув солдат 23 листопада 2017 року. Указом Президента України №42/2018 від 26.02.2018 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку Сергія посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня;

Клюєв Сергій Борисович, солдат, заступник командира взводу 92-ї окремої механізованої бригади, народився 2 серпня 1977 року в м. Харкові, а помер від ран 21 травня 2015 року;

Білоцерковець Микола Анатолійович, солдат, водій 54-ї окремої механізованої бригади, помер від ран в опіковому відділенні другої міської лікарні м. Дніпра 26 березня 2017 року. Нашому земляку було лише 26 років.

Новак Андрій Сергійович, капітан, старший офіцер прикордонної оперативно-розшукової групи прикордонної комендатури Луганського прикордонного загону, народився 20 червня 1981 року в м. Луганську. Андрій загинув 14 грудня 2014 року в смт Новоайдарі Луганської області.

Нагадаємо, у серпні було передано 118 наказів на затвердження документації із землеустрою та передачу земельних ділянок у власність: 58 земельних ділянок - для ведення садівництва в Чугуївському районі, 35 - у Вовчанському. Для ведення особистого сільського господарства було передано 10 земельних ділянок у Красноградському районі, 5 - у Великобурлуцькому, 10 - у Шевченківському. Також було видано 36 наказів про надання дозволів на розробку документації із землеустрою.

«Робота з видачі земельних ділянок воїнам триває. Це наш обов’язок і ми його виконуємо добросовісно. Регіон у цьому питанні має гарні показники. Ми й надалі будемо підтримувати учасників ООС і допомагати в реалізації їхнього права», - сказав начальник Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок.

Серед інших наказ про передачу у власність земельної ділянки для ведення садівництва в СТ «Колос» Есхарівської селищної ради Чугуївського району отримала мати загиблого воїна Зоя Попович. Її син Олег загинув у бою в 2016 році в Донецькій області. Указом Президента України він був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

comments powered by HyperComments