На Харківщині успішно реалізується низка програм за підтримки ЄС

П'ятниця, 11 січня 2019, 17:02
Про це сьогодні розповіла директорка Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Надія Кривицька.
На Харківщині успішно реалізується низка програм за підтримки ЄС

За її словами, Харківщина бере участь у Програмі «U-LEAD з Європою» за такими напрямками, як “підтримка децентралізації” та “підтримка створення/модернізації центрів надання адміністративних послуг”. Також в регіоні діє Центр розвитку місцевого самоврядування. Там представники ОТГ можуть відвідати тренінги, семінари, наради, воркшопи, конференції, робочі зустрічі, круглі столи та навчальні поїздки.  

Також в області реалізуються програми ЄС: у сфері культури - Creative Europe, освіти - Erasmus+ та розвитку інновацій - Horizon 2020. За словами Кривицької, тематика проектів пов’язана з впровадженням європейських політик у різних галузях економіки, розробкою нових навчальних програм та курсів, академічною мобільністю. 

Програма Horizon 2020 реалізує проекти у галузі науки та технологій. Науково-дослідні установи Харківської області задіяні в проектах з досліджень та інновацій у галузі енергетичної безпеки, ядерних досліджень, авіації, захисту прав людини (гендерний аспект). У рамках Програми Horizon 2020 реципієнтами від Харківщини планується залучити понад 800 тис. євро. 

Також Надія Кривицька розповіла, що у сфері безпеки протягом 2017-2018 років у рамках співпраці з КМЄС (Консультативної місії ЄС) європейські фахівці надавали консультативну допомогу та поширювали європейські практики та досвід для фахівців Національної поліції, ДСНС, сприяли запровадженню європейських практик у сфері цивільної оборони. 

comments powered by HyperComments