Харків’яни зможуть літати прямим рейсом до Риму та Мілану

Четвер, 17 січня 2019, 17:15
Офіційне відкриття нових напрямків до Італії заплановане на 12 березня. 
Харків’яни зможуть літати прямим рейсом до Риму та Мілану

Італійська лоу-кост компанія Ernest Airlines відкриває прямі рейси, які поєднають Харків та Рим, а також Харків та Мілан. Офіційне відкриття нових маршрутів відбудеться 12 березня. Білети на літо 2019 року вже поступили в продаж. Переліт до італійського міста коштуватиме € 45 (1 450 гривень), включаючи податки і ручну поклажу. Їх можна забронювати на сайті flyernest.com. 

“Ми тут для того, щоб наші літаки наповнювалися туристами, — підкреслив директор з продажу та маркетингу Ernest Airlines Массімо Ді Перна, — щоб люди літали з Італії в Україну. І дуже добре, щоб українці могли літати по доступним цінам з України в Італію. Бо вони дійсно достатньо низькі. І могли літати не тільки до Риму та Мілану, а також дивитися інші міста. Люди отримають можливість насолоджуватися сонцем, морем, їжею, мандрувати по Італії”. 

За його словами, ці прямі рейси дають Харківській області можливість відкрити себе для Європи і привертати до себе італійських туристів. Ді Перна також повідомив, що прямі рейси до Італії також з’явилися в Києві та Львові. Він зазначив, що білети можна придбати на офіційному сайті авіалінії.  

Володимир Васильченко, генеральний директор компанії-оператора міжнародного аеропорту "Харків" "Нью Системс АМ", що входить до групи DCH Олександра Ярославського, розповів, що нині аеропорт приймає близько 40 тисяч пасажирів в рік. Він підкреслив, що італійські напрямки користуються попитом в харків’ян — як туристів, так представників бізнесу. 

«Компанія Ernest розвивається з хорошим трендом. Вона цілеспрямовано зміцнює зв'язок між окремими державами, як Італія та Україна, і налаштована на довгострокову співпрацю. Наші пасажири вже знайомі з напрямками Рим і Мілан, і ми впевнені, вони будуть користуватися попитом», - сказав він.

Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос у свою чергу заявив, що за 2018 рік зовнішньо-торгівельний оборот Харківщини зріс на 14%, а з країнами ЄС — на 21%. За його словами, це є свідченням того, що регіон є безпечним, а інвестори довіряють економіці Харківської області і бачать сенс в співпраці з регіоном. Колос зазначив, що пасажиропотік харківського аеропорту збільшився на 19%. За його словами, це є свідченням того, що Харківщина є привабливою і для бізнесу, і для туристів. 

Нагадаємао, міжнародний трафік в аеропорту Ярославського у Харкові виріс у грудні на 37%. Загальна кількість пасажирів, включаючи перельоти на внутрішніх рейсах, збільшилася в грудні 2018 на 30% в порівнянні з тим же місяцем роком раніше.

Найпопулярнішими напрямками в передноворічний місяць стали Шарм-Ель-Шейх (SkyUp, Windrose, Azur Air Ukraine, МАУ, Bravo Airways), Київ (МАУ), Стамбул (Turkish Airlines, Pegasus), Варшава (LOT) і Відень (Wizz Air ). Австрійська столиця увійшла в топ-5 відразу ж після відкриття рейсів 25 листопада.

Число міжнародних вильотів в грудні 2018 року збільшилася на 13% в порівнянні з тим же місяцем минулого року з 215 рейсів до 243. А загальне число вильотів на зовнішніх авіарейсах протягом 2018 року збільшилася на 13% з 2 781 у 2017 році до 3 139 по підсумками 2018 року.

comments powered by HyperComments