На Харківщині немовля опинилося в лікарні через воду з нітратами 

Вівторок, 29 січня 2019, 18:00
Концентрація нітратів у воді, на який дитині готували суміш, перевищила норму на 8 одиниць. 
На Харківщині немовля опинилося в лікарні через воду з нітратами 

28 січня санавіація доставила до Харківської обласної дитячої лікарні тримісячного хлопчика з села Мілове, який знаходився у тяжкому стані. Як передає прес-служба Національної поліції Харківської області, повідомлення про термінову госпіталізацію надійшла до Великобурлуцького відділення 28 січня о 06:51. 

За словами медиків, малюку стало погано внаслідок отруєння. Батьки приготували йому харчову суміш на воді, яку брали зі свердловини на території домоволодіння. Під час обстеження дитині була діагностована вроджена вада серця. Зараз вона перебуває у Харківському інституті загальної та невідкладної хірургії. Малюка готують до операції. 

Фахівці лабораторного центру відібрали проби води зі свердловини та готової харчової суміші. Завдяки отриманим даним стало відомо, що норма вмісту нітратів перевищена на 8 одиниць. 

Дані про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою,  щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. Наразі вивчається документація з лікарні та з’ясовуються усі обставини  події.

 

comments powered by HyperComments