Харківські ОТГ презентували свої стратегії розвитку

Середа, 30 січня 2019, 15:30
В Харкові відбулася презентація стратегій розвитку об'єднаних територіальних громад, які вони розробили спільно з Харківським Центром розвитку місцевого самоврядування.
Харківські ОТГ презентували свої стратегії розвитку

Свої плани презентували голови Малоданилівської, Оскільської, Малинівської, Зачепилівської об’єднаних територіальних громад. Зокрема, вони говорили про підвищення енергоефективності, залучення інвестицій, модернізацію інфраструктури, покращення умов для підприємницької діяльності тощо.  

“Мені дуже подобається, що вони сильно залучені в цей процес, — розповіла Діана Баринова, Директорка Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, — голови громад особисто беруть дуже активну участь в підготовці цих стратегій. Вони залучили на своїх територіях велику кількість мешканців та представників бізнесу. І те, що вони прийшли на відкрите обговорення, свідчить про те, що ці стратегії будуть мати дуже велику перспективу. Бо вони написані не фахівцями в своїх кабінетах, а сумісно з громадою. Це свідчить про те, що ті стратегічні цілі близькі до людей, що вони ними живуть. Ми сподіваємося, що вони будуть реалізовані”. 

За її словами, в стратегіях наявні конкретні проекти, які громади хочуть реалізувати. Вона запевнила, що вони є їх дороговказом на найближчі шість років, в тому числі в плані залучення та витрати коштів. Баринова запевнила, що це новий, більш ефективний підхід в управлінні. Також вона відзначила, що в середньому бюджети ОТГ Харківщини виросли в середньому в 2 рази. Такі дані були надані Міністерством регіонального розвитку входять в першу половину списку. 

“Якщо їм два роки тому розказали, що вони будуть оговорювати з мешканцями стратегії розвитку —  то в це, мабуть, ніхто не повірив, — зазначила Баринова, — про це сьогодні говорили голови ОТГ. За їх словами, таке обговорення стало для них величезним першим кроком вперед”.  

comments powered by HyperComments