Перша громада на Харківщині перейщла з УПЦ МП до помісної Православної церкви України

Субота, 2 лютого 2019, 11:22
Таке рішенні прийняли віруючі Дмитрівської сільради що у Богодухівському районі Харківської області.
Перша громада на Харківщині перейщла з УПЦ МП до помісної Православної церкви України

Про це написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook голосва Богодухівській РГА Волоимир Шаров.

«Я думаю, це перший крок. Кожна громада Богодухівщини, яка вирішить приєднатися до Помісної церкви, буде захищена», - написав він.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Україна та Вселенський патріархат підписали угоду про створення незалежної української церкви. Це Угода про співпрацю у створенні незалежної православної Церкви в Україні, Вселенський Патріарх надає Томос, визнаючи незалежність української Церкви, і вручає його обраному на Соборі Предстоятелю.

15 грудня у Києві Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Єпіфанія (Думенка) предстоятелем автокефальної церквию. На Об'єднавчому соборі також затвердили статут нової церкви. Тисячі людей прийшли на Софійську площу, аби взяти участь у події.

6 грудня Предстоятель Православної церкви України Епіфаній в ході богослужіння в храмі Святого Георгія на Фанарі отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія посох і томос, який проголошує автокефалію. Відзначимо, томос - це особливий документ, який завершує процес отримання автокефалії православної церквою.

Автокефалія полягає у повній самостійності церкви в прийнятті рішень. Таким чином, Православна церква України юридично вийде з підпорядкування іншої помісної церкви, тобто РПЦ, і буде підкорятися тій, яка дає автокефалію, - а саме Константинопольському патріархату.

comments powered by HyperComments