Харків’яни можуть зробити аналіз на напруженість імунітету проти кору

Понеділок, 4 лютого 2019, 16:37
Обласний лабораторний центр пропонує зробити таке дослідження за 47 гривень.
Харків’яни можуть зробити аналіз на напруженість імунітету проти кору

Ця послуга втричі дешевша ніж та, яку пропонують приватні клініки. Все необхідне для проведення лабораторного дослідження закуплено за обласні кошти. Як передає Управління охорони здоров’я ХОДА, з початку року на Харківщині було зареєстровано 394 випадки захворювання кору. Минулого року їх налічувалося 627, а за перший місяць 2018 року – 2. 

Зазвичай на кір хворіли дорослі – 237 осіб, що становить 60,2% від загальної кількості хворих на кір. Щодо всієї України, то за даними Міністерства охорони здоров’я, на кір захворіло понад 54 тис. осіб. А шістнадцять людей померли від ускладнень з початку року від ускладнень. 

Станом на 1 лютого в Харківській області було вакциновано 5384 дітей. Щеплення дітям та дорослим проводять 426 кабінетів закладів охорони здоров’я первинної ланки. На даний момент регіон забезпечений вакциною виробництва Бельгії. Всього доступні 86800 доз.  

Фахівці Управління уточнюють кількість осіб, які підлягають щепленню проти кору за епідемічними показаннями, та людям до 30 років. Нині є інформація по 8 тис. особам. Було вакциновано майже 3 тисячі осіб. На напруженість імунітету до кору обстеження пройшли 1,5 тис. чоловік.

comments powered by HyperComments