На Харківщині з‘явився найбільший в регіоні інклюзивно-ресурсний центр

П'ятниця, 15 лютого 2019, 12:35
Відкриття нового інклюзивно-ресурсного центру відбулося в Краснокутському районі.
На Харківщині з‘явився найбільший в регіоні інклюзивно-ресурсний центр

Окрема відремонтована будівля має забезпечити умови для навчання дітей, які мають особливі освітні потреби. На сьогоднішній день там працює вісім спеціалістів. Серед них є психологи, реабілітологи, логопеди та дефектолог. Сам центр приймає близько 80 дітей віком від 2 до 14 років. За словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка, це один з найкращих нового інклюзивно-ресурсних центрів в Харківській області.

Тут фахівці проводять корекційну роботу з дітьми та навчають дорослих правильному спілкуванню з ними. Як зазначає голова Краснокутської РДА Олексій Белоцький, реконструкція будівлі, де колись розміщувався дитсадок, була проведена всього за чотири місяці. На проведення робіт пішли гроші з обласного та районного бюджетів.

Зокрема, новий заклад був добре обладнаний в технічному плані. Директорка Краснокутського ІРЦ Ірина Столова розповіла, що всі кабінети відповідають вимогам сучасності – з мультимедійними дошками, сенсорним куточком для розвантаження, спортивним обладнанням в кімнаті ЛФК. Усі корекційні послуги є безкоштовними. Всі заняття в центрі проходять після шкільних уроків. Столова додала, що на такий центр батьки чекали вже давно. Зараз там отримують послуги діти з усього району з різними нозологіями.

comments powered by HyperComments