Відставка мера та повернення старих тарифів: чого харків’яни вимагали під час маршу (ФОТО)

Субота, 23 лютого 2019, 17:55
Сердиті харків’яни влаштували марш проти старих тарифів та ігнорування владою міста чинного законодавства. «Марш сердитих харків’ян» стартував сьогодні, 23 лютого, під стінами міської ради.
Відставка мера та повернення старих тарифів: чого харків’яни вимагали під час маршу (ФОТО)

Як наголошують організатори акції, підвищення цін на проїзд в електротранспорті було відмінено 19 лютого Харківським окружним адмінсудом. Проте міська рада і не подумала повертати старі ціни, що сильно обурило громадськість міста. Як наголошують в Харківському антикорупційному центрі, рішення суду мало б вступити в силу з моменту його винесення.

Марш стартував безпосередньо під стінами міської ради. Там зібралося більше 900 чоловік. Вони тримали в руках плакати з надписами «Судове рішення є обов’язковим для виконання», «;Закон - для лохів?», «Відставка Кернеса - спасіння для Харкова», «Ні феодалізму» тощо.

На заході були присутні як представники громадських організацій, так і просто небайдужі мешканці міста. Вони обурюватися тим, чи міська рада ігнорує рішення суду та не виконує вимоги чинного законодавства. А спікери, зокрема, наголошували, що такий марш - це попередження не тільки харківському меру, а й головам інших міст.

Згодом учасники акції рушили до готелю «Національ», де якраз мешкає Геннадій Кернес. Час від часу вони скандували гасла «Закон один для всіх», «Ганьба!», «Гепу геть», «Нас багато і ми злі», «Україна без корупції», «Закон не політика, це обовязок».

Біля самого готелю сердиті харків’яни вже відставки чинного міського голови. Вони наголосили, що мер зараз нехтує Конституцію, тому не може очолювати місто.

Під гасла «Досить красти наші гроші», «Метро по п’ять гривень» присутні залишали дрібні гроші для мера. Зокрема, на завершення акції організатори закликали присутніх повторити ці вимоги під час сесії міської ради, яка відбудеться 27 лютого.

comments powered by HyperComments