Рішення суду по тарифам підлягає негайному виконанню – Данильченко

Четвер, 28 лютого 2019, 11:31
АКМУ встановив відразу кілька значних порушень порядку формування тарифів в харківському громадському транспорті.
Рішення суду по тарифам підлягає негайному виконанню – Данильченко

Ці висновки долучені до матеріалів кримінального провадження. Про це 28 лютого на сесії Харківської облради сказав прокурор Харківської області Юрій Данильченко, відповідаючи на питання депутата від фракції «Самопоміч».

«Питання підвищення тарифів на перевезення пасажирів у міському електротранспорті переводять з правового поля в політичне. Я не хочу брати на себе роль економічного експерта, а тим паче занурюватися в політику. Я хочу розставити акценти, які справді мають значення. З одного боку маємо рішення суду, яке призупиняє підвищення тарифів на проїзд. З іншого – місто-мільйонник, яке понад тиждень вимушене користуватися послугами за цінами, законність яких стоїть під великим питанням», - підкреслив прокурор області.

Він нагадав, що останнє речення рішення Харківського окружного адміністративного суду щодо тарифів говорить про те, що ухвала підлягає негайному виконанню з дня постановлення незалежно від оскарження.

«Право громадянина захищатися судом та забезпечується 55-ю статтею Конституції України. А 129-а стаття з приміткою 1 зазначає, що суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов’язковим до виконання. Ми ж маємо свідчення про намагання ухилитися від виконання рішення суду» - наголосив Юрій Данильченко.

Він повідомив, що прокуратура області стала ініціатором розслідування за ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України «Невиконання судового рішення».

«Проведення досудового розслідування доручене органам Національної поліції. Вчора ми отримали результати перевірки, проведеної територіальним управлінням Антимонопольного комітету Україна. Ці висновки долучені до матеріалів кримінального провадження і не можуть бути оприлюднені. Але скажу, що комітет встановив одразу декілька значних порушень. Чекаємо на висновки ще кількох контролюючих органів», - сказав прокурор області.

Юрій Данильченко нагадав, що за невиконання судового рішення передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

«Я не хочу нікого лякати в’язницею. Я хочу ввічливо попросити дотримуватися Конституції та кодексів України та не чекати, поки папка з доказами переповниться», - сказав прокурор.

Нагадаємо, вчора, 27 лютого, Харківське територіальне відділення АКМУ повідомило про результати перевірки дотримання порядку встановлення нового тарифу на проїзд в харківській підземці.

comments powered by HyperComments