Віце-губернатор, президент Ernest Airlines і ректор Каразінкі відкрили в аеропорту Ярославського пряме авіасполучення з Італією

Вівторок, 12 березня 2019, 20:27
Міжнародний аеропорт «Харків», який входить до групи DCH українського бізнесмена Ярославського, зустрів 12 березня інавгураційний регулярний рейс з Риму, а також став майданчиком для обговорення перспектив розвитку авіасполучення Харкова зі світом та іншими регіонами України.
Віце-губернатор, президент Ernest Airlines і ректор Каразінкі відкрили в аеропорту Ярославського пряме авіасполучення з Італією

У заходах, організованих Міжнародним аеропортом «Харків», взяли участь Марк Беккер - перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації; Шаді Ель Таннір - президент авіакомпанії Ernest Airlines; Джоель Мелькіор - консул посольства Італії в Україні, а також Володимир Васильченко - генеральний директор компанії-оператора Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ», що входить до групи DCH Олександра Ярославського. Ще один з сьогоднішніх почесних гостей аеропорту - Віль Бакіров, ректор ХНУ ім. В. Н. Каразіна та відомий український вчений.

Володимир Васильченко ознайомив учасників наради з планами аеропорту з розвитку маршрутної мережі перельотів на 2019 рік. Він повідомив, що міжнародний аеропорт «Харків» планує наростити пасажиропотік в поточному році до 1,2 млн чол., Що на 25% більше, ніж в 2018 році. А в минулому році, як відомо харківський аеропорт встановив новий рекорд в своїй новітній історії - обслужив близько мільйона пасажирів.

Президент авіакомпанії Ernest Airlines повідомив: «Рейси Харків-Рим і Харків-Мілан - найдовші в нашій мережі. Розвиваючи цей напрямок, ми робимо інвестицію в розмірі більш ніж 10 млн євро ». Як відомо, перельоти по цих маршрутах будуть до кінця зимового сезону виконуватися на 180-місцевих Airbus A320 по вівторках, четвергах і неділях, а починаючи з 28 березня, по четвергах і неділях.

Учасники наради також обговорили можливості розвитку мережі внутрішньоукраїнських маршрутів. І звернулися з листом до голови Харківської ОДА Юлії Світличної з проханням «ініціювати перед Міністерством інфраструктури України і Державною авіаційною службою України розробку відповідного порядку застосування положень статті 96 Повітряного кодексу України щодо забезпечення відкриття та обслуговування повітряної лінії Харків-Львів».

Як відомо, Міжнародний аеропорт «Харків»  - один з ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» України і харківського регіону. Фактично побудований з нуля силами групи DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції Ярославського в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад $ 107 млн. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію знаходиться в держвласності аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень - Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, МАУ, SkyUp і багато інших. У 2018 році Міжнародний аеропорт «Харків» відкрив 6 нових регулярних рейсів в Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілан, Барселону, Ріміні і Бургас. Загальна кількість вильотів на міжнародних авіарейсах в 2018 році досягло 3139, і в 2019 році продовжить збільшуватися.

comments powered by HyperComments