Харків‘янин на замовлення Росії намагався влаштувати теракт в метро (фото, відео)

П'ятниця, 22 березня 2019, 15:14
Службі безпеки України вдалося попередити теракт у харківському метрополітені.
Харків‘янин на замовлення Росії намагався влаштувати теракт в метро (фото, відео)

Оперативниками СБУ було встановлено, що спецслужби російської федерації завербували харків‘янина. Як передає прес-служба СБУ, він мав організувати та здійснити теракт на одній із станцій харківського метрополітену. Куратори бажали, щоб внаслідок вибуху були численні жертви серед людей, була дестабілізована суспільно-політична ситуація в Україні якраз напередодні президентських виборів.

У межах кримінального провадження, яке було розпочате за ч. 2 ст. 15, ст. 258 КК України, представниками Служби безпеки було задокументовано, як  представники російських спецслужб передали затриманому вибуховий пристрій. Він мав потужність 600 грамів тротилу приводився у дію телефонним дзвінком.

Співробітники російських спецслужб надавали  інструкції щодо проведення підготовки вчинення терористичного акту. За цей злочин чоловік отримав 15 тисяч доларів США. В самому Харкові злочинцем були придбані цвяхи, шурупи, болти й гайки. Таким чином він хотів  зробити вибух більш нищівним та смертельно небезпечним для людей.

Під час проведення спецоперації СБУ не допускала ризиків для життя та здоров’я громадян. У межах досудового розслідування зі схованки злочинця оперативниками був завчасно вилучений справжній вибуховий пристрій та замінений на «муляж». Згодом зловмисник був затриманий  згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після встановлення на станції метро «Індустріальна» вибухового пристрою під час масового скупчення пасажирів. Йому повідомили про підозру в скоєнні теракту. Триває досудове слідство.

comments powered by HyperComments