В батальйон «Айдар» набирають контрактників

Юлія Гуш  |  Вівторок, 26 березня 2019, 13:13
Про це повідомили бійці батальйону під час своєї прес-конференції.
В батальйон «Айдар» набирають контрактників

За словами старшого солдату батальйону Євгенії Шпак, на сьогоднішні день триває доукомплектування «Айдару». Повнити його лави можуть всі охочі.  

«У вас є шанс побувати в батальйоні з історією, – зазначила вона, – стати справжнім воїном, навчитися захищати свою країну. Але разом з тим паралельно зі службою в батальйоні у нас чимало людей навчаються у вишах, є можливість отримати освіту. Чимало людей робить кар’єру, самореалізуються. В такий складний для нас період кожен має відати країні борг та підтримати її. Але окрім військової служби, ви можете реалізуватися як особистість».

За словами Шпак, в батальйоні є чимало затребуваних спеціальностей. Проте завжди є потреба у водіях. Також там хочуть бачити молодь, яка проходила службу. Вона також запевнила, що нині армія знаходиться на значно кращому рівні. Проблем з фінансуванням, обмундируванням та харчуванням немає.  

На даним момент контрактники отримають від 10 тисяч на місяць. Далі все буде залежати від вислуги та займаної посади. Крім того, військові отримують різного роду військову допомогу. Додаткові виплати також надаються тим, хто служить в зоні ООС. Набір контрактників триватиме ще три тижні, всі охочі мають пройти співбесіду та медогляд.   

Зокрема, Шпак зазначила, що «Айдар» став для неї другою родиною. За її словами, там панують тісні та дружні стосунки. Такої ж думки дотримується головний сержант кулеметного взводу роти вогневої підготовки Олег Гаврюшенко, який почав знайомство з батальйоном в якості волонтера. За його словами, там приділяють увагу неформальним зустрічам, присвяченим історії та символіці України. За його словами, в батальйоні всі були братами, які і після завершення служби підтримують дружні стосунки. Деякі навіть хотіли б повернутися назад, проте здоров’я не дозволяє. Тому хтось з них займається волонтерством, а хтось відкрив свій бізнес.  

 

comments powered by HyperComments