На Харківщині за останні роки за підтримки ООН реалізовано понад 150 проектів – Світлична

Вівторок, 26 березня 2019, 15:06
Про це голова ХОДА розповіла під час своєї зустрічі з делегацією Представництва ООН в Україні.
На Харківщині за останні роки за підтримки ООН реалізовано понад 150 проектів – Світлична

В межах заходу були обговорені питання подальшої співпраці, продовження наявних проектів та реалізації нових. За словами Юлії Світличної, Харківщина вже давно співпрацює з ООН, за її підтримки в регіоні було реалізовано понад 150 проектів. Зокрема, зараз є можливість продовжити цю співпрацю.

Координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані відзначила, що зацікавлена залучити всі агентства ООН до плідної співпраці та надання допомоги. Вона зазначила, що співпраця ведеться не тільки на державному, але й на місцевому рівні. При чому, там можна зробити більше роботи, співпрацюючи з органами влади, громадою та маючи можливість знаходитись ближче до людей. Лубрані зазначила, що задача організації – нікого не залишити без уваги. За словами координатора системи ООН в Україні, залучення місцевих бюджетів до реалізації спільних проектів сприяє ефективності такого партнерства.

Під час зустрічі були обговорені питання, які мають стосунок до реалізації проектів за підтримки різних програм та фондів ООН на Харківщині. Серед них є проекти, які спрямовані на підтримку ВПО, дітей з особливими освітніми потребами, програм розвитку енергоощадження та енергоефективності.

Зокрема, Світлична відзначила результативність заходів, які реалізовувалися в межах проекту ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». За її словами, заходи енергоощадження та енергоефективності в Україні дуже на часі. Вона також висунула пропозицію щодо розгляду можливості надання підтримки проекту будівництва та оснащення обласного онкоцентру. Також було порушене питання щодо продовження взаємодії у сфері інклюзивної освіти.

Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лотта Сільвандер підкреслила, що співпраця в цьому напрямку буде тривати. В межах підбиття підсумків Світлична висловила сподівання, що співпраця харківського регіону та Представництва ООН в Україні надалі триватиме.

 

comments powered by HyperComments