Ryanair відкриває нові міжнародні маршрути з аеропорту Ярославського в Харкові

Вівторок, 26 березня 2019, 19:55
Міжнародний аеропорт «Харків», що належить групі DCH Олександра Ярославського, починає співпрацю з найбільшим європейським лоукост-авіаперевізником Ryanair.
Ryanair відкриває нові міжнародні маршрути з аеропорту Ярославського в Харкові

Про це було сказано сьогодні на прес-конференції в Міжнародному аеропорту «Харків». Тут вперше назвали точні маршрути перших авіаперельотів повітряних суден Ryanair з «першої столиці» - пасажири зможуть скористатися послугами авіакомпанії для того, щоб відвідати польський Краків і Вільнюс, столицю Литви.

«Ми раді, що Харків став третім українським аеропортом для Ryanair. У 2019 р. ми плануємо зв'язати Україну з 24 містами в 11 країнах і перевезти за рік 1,4 мільйона пасажирів », - розповів про плани компанії в Україні, Міхал Качмажік, виконавчий директор Ryanair Sun.

«Нам приємно, що саме харківський аеропорт був обраний такою значущою авіакомпанією для співпраці. Ми вже поспілкувалися з представниками Ryanair про подальші плани і сподіваємося, у нас попереду ще багато спільних проектів », - підкреслила Юлія Світлична, голова Харківської обласної державної адміністрації.

«Відкриття рейсів авіакомпанії Ryanair з аеропорту« Харків »- результат тривалих переговорів. Вперше з Ryanair ми провели зустріч ще в 2010 році на форумі Routes, який проводився на базі нашого аеропорту. Саме цей момент став відправною точкою в наших взаєминах. Початок співпраці з Ryanair відкриває великі можливості для розширення маршрутної мережі харківського аеропорту, адже ця лоукост-авіакомпанія є найбільшою авіакомпанією в Європі », - розповів про переговори з провідним європейським авіаперевізником і майбутні перспективи Володимир Васильченко, генеральний директор компанії-оператора Міжнародного аеропорту« Харків » «Нью Системс АМ», що входить до групи DCH Олександра Ярославського.

Уже в червні 2019 року літаки почнуть літати за маршрутом Харків-Краків (Польща), а в жовтні - за маршрутом Харків-Вільнюс (Литва). Рейси до обидва міста будуть здійснюватися двічі на тиждень. На честь початку співпраці Міжнародного аеропорту «Харків» і Ryanair першим пасажирам пропонують знижки на квитки до Кракова за умови їх придбання до опівночі четверга 28 березня поточного року за ціною від € 14,99. Квитки доступні до покупки на сайті авіакомпанії.

Ірландська авіакомпанія Ryanair - найбільший європейський лоукост-перевізник. Понад 450 її повітряних суден літають на більш ніж 1 600 напрямках, пов'язуючи регулярним повідомленням 215 аеропортів 34 країн. У 2018 році Ryanair обслужив 139,2 мільйонів пасажирів.

Міжнародний аеропорт «Харків» (http://hrk.aero/) - один з ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» України і харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого терміналу, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту за підсумками 2018 року встановити нові історичні рекорди. За рік послугами міжнародного аеропорту «Харків» скористалися близько мільйона мандрівників. У 2018 року міжнародний аеропорт «Харків» відкрив 6 нових регулярних рейсів в Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав, а також сезонні рейси в Тбілісі, Батумі, Мілан, Барселону, Ріміні і Бургас. Загальна кількість вильотів на міжнародних авіарейсах в 2018 році досягло 3 139, і в 2019 році продовжить збільшуватися. У 2019 аеропорт Харкова планує збільшити пасажиропотік на 25% до 1,2 мільйона мандрівників за рахунок залучення нових авіаперевізників і запуску нових рейсів. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень - Ryanair, Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, МАУ, SkyUp і багато інших.

comments powered by HyperComments