В ХНАТОБі розповіли, чому був зірваний спектакль

П'ятниця, 29 березня 2019, 17:50
Харківський національний академічний театр опери та балету ім. Лисенко увечері 28 березня вимушено скасував виставу «Севільський цирульник».
В ХНАТОБі розповіли, чому був зірваний спектакль

Як повідомили в театрі, причиною такого рішення стало те, що евакуаційні виходи з театру виявилися перекритими через ремонтних робіт в приміщеннях, що належать Харківській обласній раді та переданих в оренду Академії мистецтв Володимира Гришка.

Генеральний директор-художній керівник театру Олег Орищенко повідомив, що були перекриті, як основний шлях для прокладки пожежного рукава від гідранта на сцену, так і основний шлях евакуації співробітників театру, знаходяться на сцені і в виробничих приміщеннях.

«Безпека глядачів і артистів для нас одним з головних пріоритетів. Представники школи Гришко були проінформовані про те, що їх дії призведуть до блокування виходів, проте вони це зробили. У ситуації, що склалася ми змушені були прийняти єдино можливе рішення і скасувати спектакль. І це абсолютно безпрецедентний випадок в нашій історії », - заявив генеральний директор-художній керівник ХНАТОБ Олег Орищенко.

Він сказав, що керівництво театру вже поінформував про ситуацію Міністерство культури. «Міністерство повністю підтримало наші дії, і ми очікуємо офіційної заяви з цього приводу», - сказав він.

За його словами, зрив спектаклю - це продовження тієї «вакханалії, яка відбувається навколо майнового комплексу ХНАТОБ».

«Будинок розділений між власниками на частини цілком бездумно, і складається відчуття, що хтось зацікавлений зупинити роботу національного театру. Ми, безумовно, так не залишимо ситуацію зі зривом вистави, і готуємо матеріали для звернення до суду », - заявив О.Оріщенко.

comments powered by HyperComments