На Харківщині планується оптимізувати систему опалення

Середа, 10 квітня 2019, 18:22
В регіоні вже визначаються ділянки теплотрас та інших мереж, які необхідно відновити до початку опалювального сезону.
На Харківщині планується оптимізувати систему опалення

Опалювальний сезон в Харківській області завершився 9 квітня, а в самому Харкові опалення почали відключати з 10 квітня. Про це розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час брифінгу. За його словами, в області вже готуються до нового опалювального сезону: визначаються ділянки теплотрас та інших мереж, які необхідно відновити до його початку. Перелік об'єктів ремонту буде складено до кінця квітня.

За словами Шахненка, в області планується оптимізувати системи опалення. У Куп'янську є багатоквартирні будинки, де 70% жителів перейшли на індивідуальне опалення, а решта змушена сплачувати чималий тариф. Тому було заплановано перевести ці будинки на індивідуальне опалення – газове або електричне – за бажанням людей. Для цього зміцнюють мережі. У селищі Донець Балаклійського району на індивідуальне опалення був переведений 71 будинок. У Барвінковому також закінчуємо повне переведення жителів на індивідуальне опалення.

Рішення щодо оптимізації систем теплопостачання приймаються індивідуально для кожного населеного пункту. Там, де можна модернізувати системи централізованого опалення, проводяться відповідні роботи.

Так, в Ізюмі близько 1000 жителів міста опалюються від аварійної котельні. З обласного бюджету було виділено кошти на будівництво двох нових модульних котелень, які дозволять знизити тарифи і надавати більш якісні послуги.

Нагадаємо, що за словами заступника голови ХОДА, цьогорічний опалювальний сезон пройшов стабільно, серйозних аварійних ситуацій на системах водопостачання, теплопостачання та енергозабезпечення не було. А до його старту була проведена серйозна підготовча робота.

comments powered by HyperComments