На Харківщині з‘явилася нова амбулаторія

П'ятниця, 19 квітня 2019, 11:15
У Краснокутському районі відкрили новозбудовану сільську амбулаторію.
На Харківщині з‘явилася нова амбулаторія

Амбулаторія в селі Колонтаїв зможе обслуговувати 2,5 тисячі жителів з дев’ятьох населених пунктів району. До будівлі входить безпосередньо сама амбулаторія та житло для лікаря. Також в амбулаторії є кабінет лікаря, кабінет для щеплень, стоматологічний кабінет та санвузли. Житлова частина містить дві спальні, кухню-студію та ванну кімнату.

Нова амбулаторія оснащена сучасним медичним обладнанням. Тут є гематологічний та біохімічний аналізатори, монітор життєво важливих показників з цифровим інтерфейсом, дванадцятиканальний електрокардіограф з цифровим інтерфейсом та інші необхідні для роботи лікаря прилади.

Крім того, для амбулаторії придбано новий автомобіль - Renault Duster.

«Це сучасна медична амбулаторія, оснащена якісним обладнанням, під'єднана до системи телемедицини. Це заклад, який дійсно наближає якісну медичну допомогу до людей. А це особливо важливо для жителів віддалених населених пунктів», - сказав заступник голови ХОДА Михайло Черняк, який 18 квітня відвідав Краснокутський район з робочою поїздкою.

За словами Черняка, в регіоні будуються 30 таких амбулаторій. В планах будівництво 50 нових сучасних закладів в усіх районах Харківщини. Як розповів Колонтаївський сільський голова Леонід Гончаренко, для села це чудова та довгоочікувана подія.

comments powered by HyperComments