33 роки тому сталася страшна подія, яка змінила долю людей – Світлична

Вівторок, 23 квітня 2019, 16:34
Про це голова ХОДА розповіла під час заходу, присвяченому 33-й річниці Чорнобильської аварії.
33 роки тому сталася страшна подія, яка змінила долю людей – Світлична

23 квітня в приміщенні Харківської філармонії відбувся урочистий концерт, глядачами якого стали ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС

«33 роки тому сталася страшна подія, яка змінила долю людей, нашої країни та світу, – наголосила голова ХОДА Юлія Світлична, – і ми до цього часу, після більш ніж 30 років, не можемо до кінця оцінити ті страшні наслідки, які принесла ця аварія». О

За її словами, якщо б не мужність ліквідаторів, ці наслідки були б більш жахливими. Чимало кого з них вже немає в живих, проте їх імена будуть залишатися в пам‘яті нащадків. Як зазначила Світлична, в Харківському регіоні живе близько 20 тисяч постраждалих від аварії та її наслідків. Вона запевнила, що на Харківщині роблять все можливе для підтримки цієї категорії населення.

За словами Віце-президента Харківської асоціації громадських організацій інвалідів-ветеранів Чорнобиля Петра Прокопенка, разом з ХОДА вже вдалося вирішити низку питань щодо соцзахисту та медицини. Він зазначив, що вперше за великий проміжок часу стартували капітальні ремонтні роботи диспансеру радіаційного захисту населення.

Світлична висловила свою вдячність всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС за  порятунок людей, який їм коштував здоров’я. Також їм та активістам громадських організацій чорнобильців були вручені відзнаки ХОДА.

comments powered by HyperComments