На допомогу харківських чорнобильців виділено 46,4 мільйонів

П'ятниця, 26 квітня 2019, 09:34
В харківській облдержадміністрації повідомили про соціальний захист чорнобильців регіону.
На допомогу харківських чорнобильців виділено 46,4 мільйонів

Про допомогу громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, розповів директор Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Юрій Шпарага. За його словами, на сьогоднішній день в регіоні проживає 20719 осіб, які мають право на відповідні пільги. З них 10,5 тис – ліквідатори, 5,3 тис – особи, які переселилися із зон забруднення, 2,7 тис – діти, які постраждали внаслідок аварії, майже 2 тис – вдови ліквідаторів.

За словами Шпараги, державою виконуються відповідні зобов’язання щодо постраждалих. Програми фінансуються, проте об‘єм коштів за рахунок держбюджету зменшився 20%. Разом з тим громадянами це не відучується, але були виділені гроші з бюджету області. Це, в свою чергу, більше 17 мільйонів гривень. Гроші спрямують на оздоровлення, санаторно-курортне лікування, матеріальну допомогу, харчуванням в лікувальних закладах тощо.

З держбюджету у поточному році на пільги чорнобильців Харківщини планується надати 46,4 мільйонів гривень. На даний момент профінансовано 16,7 мільйонів гривень.

comments powered by HyperComments